Thursday , 14 November 2019
ΝΕΑ
Κρίσεις Πανικού…

Κρίσεις Πανικού…

Καλησπέρα και από μένα, είμαι ο Θουκυδίδης Παπαδόπουλος είμαι Ομοιοπαθητικός και ασχολούμαι με το θέμα κάποια χρόνια. Οι πανικοί γνωρίζετε όλοι ότι είναι αποτελέσματα μιάς ψυγογενούς εσωτερικής κατάστασης, αυτή η κατάσταση έχει σημεία ύφεσης ή έξαρσης, δηλεί ότι έχει το νευρικό κύτταρο μνήμες και συχνά αν υπάρχει πυροδότηση από κάποιο γεγονός βγαίνει στην επιφάνεια το πρόβλημα, δηλαδή εξωτερικεύεται.

Ο ψυχισμός είναι λοιπόν ένα πρώτο στοιχείο – να ορίσουμε και ένα δεύτερο το τρόπο επεξεργασίας της σκέψης, ας πούμε ότι ο τρόπος που έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε είναι δεδομένος και συχνά αναγνωρίσημος από τους γνωστούς μας [ π.χ. έχουμε ακούσει ότι αυτός ή ο άλλος στην παρέα είναι κάθετος, συνεπώς γνωρίζουν πολλοί από τον κύκλο του πως λειτουργεί η σκέψη του ], άρα στην σκέψη παίζει σαφέστατο λόγο και ο περιβάλλον χώρος, η οικογένεια, το σχολείο, τα παιδικά βιώματα, ο μιμισμός του παιδιού προς κάποιον γονέα ή συγγενή, ο εργασιακός χώρος, οι σπουδές, οι φιλίες, ο γάμος, οι σχέσεις, τα οικονομικά, δικαστικές διαμάχες, χώρισμα περιουσιών, αδυναμία να δεχτούμε ένα θέμα, ένας θάνατος, ένας χωρισμός, κάποια μορφή καταπίεσης ή βιασμού,και ένα σωρό άλλα συμβάντα και γεγονότα.
Ολα αυτά τα παραπάνω μας κατατάσουν σε κατηγορία ανθρώπων βάσει της ευαισθητοποίησης που έχουμε ή δεν έχουμε, της σκληρότητας, της αδιαφορίας, του αλτρουϊσμού, της ευσυγκινησίας….κα. [ Κάποιοι θα τα χαρακτηρίσουν και βίωμα ή εμπειρίες ] Εχουμε λοιπόν τους 4 βασικούς χαρακτήρες όπως οι περισσότεροι ξέρουμε: χολερικός,αιματώδης,μελαγχολικός και τέλος ο φλεγματικός τύπος, δεν θα αναφέρω αναλυτικά τον καθένα, αν υπάρχουν απορίες, μπορεί να απαντηθούν σε άλλο μου μύνημα ή να ψαχθούν εύκολα στο διαδύκτιο.

{ Νομίζετε ότι ένας πανικός μπορεί να βελτιωθεί εύκολα;
Η απάντηση είναι όχι εύκολα, αλλά βελτιώνεται σταδιακά και μόνιμα, τουλάχιστον ισχύει στους θεραπευόμενούς μου.}

Είπαμε λοιπόν για τους χαρακτήρες [ 4 ], είπαμε για την ψυχή, για την σκέψη, ας μιλήσουμε και λίγο για το σώμα.

Το σώμα είναι ένα όχημα που μεταφέρει ώσο είναι ζωντανό σε άριστη κατάσταση τα συστήματα του, τα όργανα, τους ιστούς, τα οστά, το αίμα την λέμφο, τα υγρά…κ.α.
Τι φαντάζεστε;
πότε νοσεί το σώμα, ή το πνεύμα ή η σκέψη;
Όταν υπάρξει υπεράριθμη πληροφόρηση στο δίκτυο των νευρικών ιστών και κατά συνέπεια σε όλα τα κομβικά σημεία του νευρώνα και τέλος στον εγκέφαλο.
[ Αυτό μπορεί να το αυτοπροκαλέσουμε από φόβο στεναχώρια, άγχος, ή ακόμα και από ασθένεια ή αλλεργία] [ Για το τελευταίο = αλλεργία να πω ότι οι ασθενείς αυτοί το πυροδοτούν συχνά από χλωρίνη, καθαριστικό τζαμιών, πτητικά εντομοαπωθητικά, κολλώνιες ..κ.α. και συχνά είναι υποχόνδριοι με την καθαριότητα ή με την λεπτομέρεια ]

Ας τα δούμε λίγο πιό αναλυτικά,
πανικός=αλάρμ,
ο οργανισμός παθαίνει σοκ, διότι υπάρχει υπερτροφοδότηση στην ήρεμη κατάσταση ας υποθέσουμε ενός κυττάρου ή κυττάρων, μπορεί να υπάρχει όμως και έλλειψη τροφοδοσίας, ή αλλαγή στο voltage του ενδοκυττάριου χώρου, μπορεί να υπάρχουν εισβολείς από τις πύλες του κυττάρου, καλά θα μου πείτε ότι λύση δεν σας λέω, περιμέντε σας παρακαλώ, για να φτιάξεις ένα μηχανισμό, πρέπει να ξέρεις πως λειτουργεί έστω ελάχιστα, κάνετε υπομονή θα ανταμειφθείτε.
Αρα θα λέγαμε στην καθομιλουμένη ότι το καράβι μπάζει νερά και μπάζει νερά διότι αδιαφορίσαμε στα πρώτα αλάρμ στις πρώτες ειδοποιήσεις…
Γιατί το ανθρώπινο σώμα έχει μηχανισμούς υποστήριξης και αυτοβελτίωσης και συχνά μας ενημερώνει.

[ Παρένθεση: όλες οι μέθοδοι Ιασης από όπου και αν προέρχονται κυρίως στα αρχικά στάδια είναι κατασταλτικοί και σπανίως βελτιωτικοί γιατι δεν ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε στον ψυχισμό ενός ατόμου.]

Μία κύρια μέθοδος προσωπική είναι η ανοσοποιητική ανοσοολογία, δηλαδή τι;
είναι η εναρμόνιση με το μέσα μας
θα ήθελα να βάλετε ακόμα στους υπολογισμούς σας, ότι ο άνθρωπος εκτός από τον ανατομικό εγκέφαλο με την παρεγκεφαλίδα, τον μεσεγκέφαλο τις μήνιγγες, τον υποθάλαμο, την υπόφυση τα νεύρα που οργανώνει τα πάντα, έχει και τον συνειρμικό εγκέφαλο, αυτός δεν έχει ημισφαίρια, ούτε αιματώνεται, αυτός είναι πνευματικός – ψυχικός δηλαδή είναι ο οργανωτής του όλου.
Τι είναι το όλο και πως το οργανώνουμε;
Το όλο είναι εξωτερικά φανταστείτε η συνένωση της ψυχής, της σκέψης και του σώματος σε αρμονία, [ που κάποιοι μύστες το πετυχένουν με λέξεις κλειδιά] και εμείς οι υπόλοιποι που δεν κάνουμε διαλογισμό όλοι, αλλά έχουμε ίσες ευκαιρίες να ζούμε αρμονικά, δημιουργώντας ώριμες συνθήκες για να ενωθούν ο υποσυνείδητος, ο ασυνείδητος και ο συνειδητός νούς μας.

[ Σε επόμενο μύνημα θα αναπτύξω για αυτούς ή συλλέγετε πληροφορίες από το διαδίκτυο ]

Θυμάστε που παραπάνω μιλήσαμε για βιώματα;
Η επεξεργασία των δεδομένων που εισπράτουμε σαν πληροφορία και ο τρόπος ευαισθησίας της σκέψης μας είναι υπεύθυνος για τους πανικούς.

Οταν πρωτοπήγαμε στην θάλασσα τρομάξαμε, με το απέραντο με το βάθος, πανικός δεν ήταν;
αλλά με τά μπρατσάκια δεν ήταν[ υποσυνείδητη σκέψη ] και όταν αργότερα μάθαμε να επιπλέουμε, κοκορευόμασταν στους νεώτερους την φράση μην φοβάσαι, όμως και εμείς κάποτε είχαμε τρόμο. Στις βουτιές δεν είχαμε το ίδιο; στο ποδήλατο; στον πρώτο μας καυγά; στην πρώτη επίπληξη;
Γιατί αυτή σκέψη βελτιώθηκε και δεν έμεινε μόνιμος πανικός κάθε φορά που πηγαίναμε στην θάλασσα;
Απλά είμασταν αγνοί στο να μάθουμε δεν είχαμε εγωΪσμό [ ασυνείδηση], λέγαμε στον φίλο θα μου δώσεις να κάνω και εγώ λίγο ποδήλατο; δεν ντρεπόμασταν, τώρα ποιός τολμάει να ζητήσει το αμάξι του φίλου του για βόλτα; κάτι μέσα μας μας λέει τι λες ρε; να γίνω ρόμπα; να με πεί γύφτο;[ συνηδειτός νούς ]

Και που καταλήξαμε αγαπητοί μου;
στο να μεταλλαχθούμε, δεν είμαστε οι ίδιοι δεν αγαπάμε πλέον τον εαυτό μας, γίναμε εγωΪστές, παρτάκηδες, αφήσαμε το παιδί μέσα μας να αργοπεθαίνει [ υποσυνείδητος ] γίναμε έρμαια ενός κερδοφόρου συστήματος και αντιγράψαμε τα νοσηρά στοιχεία των άλλων και αυτά που βλέπετε σαν πανικός είναι τα αλάρμ του παιδιού μέσα μας τίποτα περισσότερο, τίποτα άλλο, αλλάξτε σήμερα μόνοι σας ή με την φροντίδα κάποιου ειδικού, είναι κάπου 8 στην Ελλάδα μας.
Καλό σας βράδι και καλή επιτυχία στις αποφάσεις σας.

Θουκυδίδης Παπαδόπουλος
Πρώην πάσχον

θουκυδιδης θεμος παπαδοπουλοςΚρισεις Πανικου / Kriseis Panikou