Sunday , 8 December 2019
ΝΕΑ
Ξυπνάτε μωρέ…και μας φάγανε οι παλιόφραγκοι…

Ξυπνάτε μωρέ…και μας φάγανε οι παλιόφραγκοι…

αρχείο λήψης (11)Όταν οι φόροι μπαίνουν σε ότι πετάει, κολυμπάει και περπατάει πάνω σ’ αυτή τη χώρα, αν μη τι άλλο θα πρέπει να μας αφήσουν τον αέρα αφορολόγητο τουλάχιστον. Και άστεγος να είσαι θα πληρώσεις φόρο, έμμεσο αλλά φόρο, αφορολόγητος να βγεις το φόρο σου θα τον πληρώσεις, ναι τον ΦΠΑ εννοώ τον πιο άδικο φόρο από όλους του φόρους. Φορολογία ναι, αλλά πολύ πιο δίκαιη, στις μικρές επιχειρήσεις, στον εργαζόμενο, στο συνταξιούχο, αναλογική στους κατέχοντες και τις τράπεζες, ότι λέει και το σύνταγμα βρε αδερφέ. Ο καθένας συμμετέχει ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Επειδή η φορολογία θα πρέπει να είναι και ανταποδοτική μην ξεχνάμε την υγεία, την παιδεία αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση που είναι ο πυρήνας του κράτους.

Το μέγεθος της φορολογίας εξαρτάται από το μέγεθος των δαπανών κάθε έτους, αλλά και τους τόκους και το κεφάλαιο από τα υπάρχοντα δάνεια και υποχρεώσεις του κράτους προς τους δανειστές του. Καλό θα ήταν να μην χρωστάγαμε και να μην πληρώναμε όλα αυτά τα επιπλέον χαράτσια, αλλά με τις πολιτικές επιλογές που κάναμε τότε, θα πρέπει να πληρώσουμε τώρα. Ναι αλλά δίκαια, όχι ότι θέλουν οι δανειστές αλλά αυτό που πρέπει, να γίνει ένα ξεκαθάρισμα γιατί αυτοί μπορούν σίγουρα να έχουν βάλει προσαυξήσεις και να ζητάνε ότι θέλουν. Όλα αυτά καλούμαστε να πληρώσουμε και πολύ περισσότερα αν δεν προσέξουμε. Θα πρέπει να βάλουμε το μυαλό μας να σκεφτεί το τι μας συμφέρει οικονομικά και όχι πολιτικά και να πράξουμε ανάλογα…ΤΩΡΑ όμως όχι αργότερα, να κάνουμε αυτό που έπρεπε να έχει γίνει ΧΘΕΣ. Να μην αφήσουμε να περάσει αυτή η τελευταία ευκαιρία που παρουσιάζεται…Αύριο θα είναι πολύ αργά για όλα. Είδατε ότι χρόνο με το χρόνο μας έφεραν σε αδιέξοδο πολιτικό και οικονομικό και τώρα ζητάνε να παραδώσουμε και τα σπίτια μας.

Ρίξτε μια ματιά τι νόμο ψήφισαν στην Ισπανία, περιμένετε ότι δεν θα έρθει κι εδώ ο ίδιος νόμος; Γελιέστε, θυμηθείτε πόσα πειράματα έκαναν στην πλάτη μας με τα μνημόνια και το ΔΝΤ, οι Ευρωπαίοι φίλοι μας. Εβαλαν τις πολιτικές μαριονέτες να μειώσουν τους μισθούς, να μειώσουν τις απαλλαγές, να αυξήσουν τη φορολογία, να επιβάλουν νέους αβάσταχτους φόρους,  αλλά τούτο, αυτόματα σημαίνει ότι θα μειωθούν και τα έσοδα του κράτους, ότι θα ζητήσουμε νέο δανεισμό, ότι μην μπορώντας να εξυπηρετήσουμε τις δόσεις του χρέους θα πρέπει να πουλήσουμε κάτι από την περιουσία του δημοσίου για να περάσουμε σε ένα νέο μήνα, με ένα νέο φαύλο κύκλο φόρων και αφαίμαξης, των πιο ευάλωτων εισοδημάτων των μικροεπιχειρήσεων, των μισθωτών και συνταξιούχων, τα εύκολα θύματα δηλαδή. Με κάθε νέο κύκλο χωνόμαστε όλο και πιο βαθιά στην κρίση.

Στην αντίπερα όχθη βλέπουμε ότι το κεφάλαιο και οι τράπεζες να μην ενοχλούνται στο παραμικρό, λες και δεν επιχειρούν στον ίδιο χώρο με τους υπόλοιπους, αλλά βγάζουν και τα κεφάλαιά τους έξω. Πάρτε παράδειγμα τους εφοπλιστές που είναι στο απυρόβλητο για πολλά χρόνια χωρίς να συμμετέχουν στο παραμικρό. Δεν ξέρω αν θυμάστε όταν έπρεπε η Ελλάδα να δηλώσει έναν τομέα που δεν θα υπαγόταν στη διαχείριση της ΕΟΚ τότε, αυτοί διάλεξαν αντί της κλωστοϋφαντουργίας, που έδινε χιλιάδες θέσεις εργασίας,  τους εφοπλιστές που είχαν αλλοδαπούς για πληρώματα και σημαία εξωτερικού.

Με τέτοιες επιλογές φτάσαμε μέχρις εδώ…

Θα συνεχίσουμε έτσι ή θα πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας;;;

Μιχάλης