Sunday , 15 September 2019
ΝΕΑ

Το αίμα του Παύλου δεν θα ξεχαστεί!

Καμιά ανοχή στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής
Καμιά ανακωχή με την κυβέρνηση της φτώχειας και της ανεργίας
«Βροχή» δημοσιογράφων, πολιτικών, εκδοτών, «καλών επιχειρηματιών» και πολλών άλλων «άρχισαν να πέφτουν από τα σύννεφα» μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα αριστερού τραγουδιστή Παύλου Φύσσα, από τα χέρια του Χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά. Και πρώτη απ’ όλους η κυβέρνηση των χιλιάδων «διαθεσιμοτήτων», των κλειστών πανεπιστημίων, σχολείων και νοσοκομείων, των μνημονίων, της φτώχειας και της ανεργίας.
Μα ποιους προσπαθούν να κοροϊδέψουν; Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι εφοπλιστές και βιομήχανοι ήξεραν πολύ καλά τι ήταν και είναι οι ναζιστές. Αυτοί δεν είναι που τους ζήτησαν να στήσουν απεργοσπαστικά σωματεία στο Πέραμα; Αυτοί δεν ήταν που τους ζητούσαν να «σοβαρέψουν κάπως» για να τους βάλουν στην κυβέρνηση; Αυτοί δεν ήταν που τόσα χρόνια προωθούσαν τον ρατσισμό με τον «Ξένιο Δία», τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και τόσα άλλα; Όλοι αυτοί ανέχτηκαν τόσο καιρό και έκαναν τα στραβά μάτια μπροστά στο αίμα εκατοντάδων μεταναστών, μέχρι να τους πνίξει το αίμα του Παύλου. Τους ανάγκασε η οργή της νεολαίας και του λαού της Αμφιάλης και ολόκληρης της Ελλάδας, η οργή που εκφράστηκε με τα ποτάμια διαδηλώσεων που ενώνονταν με αυτά των απεργών εκπαιδευτικών.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου ότι θα φτάσουν «το μαχαίρι στο κόκαλο». Θα τσακιστούν οι θύλακες των φασιστών σε αστυνομία, στρατό και δικαιοσύνη; Θα αποκαλυφθούν επιτέλους οι «πατριώτες εφοπλιστές» που δεν θέλουν να φορολογηθούν, αλλά χρηματοδοτούσαν και με το παραπάνω τη συμμορία της Χρυσής Αυγής;
Αντίθετα, αυτά που ζούμε μας επιβεβαιώνουν αυτά που υποψιαζόμασταν για τον φασισμό.
Ο φασισμός έρχεται πρώτα για τους άλλους και ύστερα για όλους. Πριν φτάσουμε στο εισιτήριο των 25,00 ευρώ στα νοσοκομεία του Άδωνη, είχαμε ξεκινήσει από το χαράτσι για τους μετανάστες στα νοσοκομεία του Λοβέρδου. Πριν φτάσουμε στα μεροκάματα πείνας, είχαμε ξεκινήσει από την άγρια εκμετάλλευση τύπου Μανωλάδας.
Ο φασισμός είναι όπλο των πλούσιων στον πόλεμό τους κατά των φτωχών. Τα θύματα των ναζιστών είναι πάντα οι φτωχοί βιοπαλαιστές της ιχθυόσκαλας, οι μετανάστες της Μεταμόρφωσης, οι συνδικαλιστές του Περάματος, οι αριστεροί αγωνιστές σαν τον Παύλο. Ποτέ κάποιος ισχυρός και πλούσιος.
Οι φασίστες δεν λένε ποτέ ότι είναι φασίστες.Μασκαρεύονται πάντα σαν «αγνοί πατριώτες», «αγανακτισμένοι κάτοικοι της τάδε περιοχής». Κάνουν τατουάζ τον αγκυλωτό σταυρό και το SS «γιατί έχει ωραία γραμματοσειρά» και «δεν ξέρουν ποιος είναι ο Χίτλερ».
Όμως ο ρόλος τους είναι πια ξεκάθαρος σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη χώρα. Τώρα είναι η ώρα να τσακίσουμε μια και καλή τη Χρυσή Αυγή. Μόνο εμείς μπορούμε. Η νεολαία, οι εργαζόμενοι, τα σωματεία και οι σύλλογοι μαζί τις αντιφασιστικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες, να εξοντώσουμε το καρκίνωμα των ναζιστών μια και καλή από τις γειτονιές και τα σχολεία!

 • Να κλείσουν τα γραφεία των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής
 • Να διαλυθούν οι θύλακες των νεοναζί σε αστυνομία, στρατό και δικαιοσύνη
 • Να κλείσουν τα κολαστήρια – κέντρα κράτησης μεταναστών
 • Τέρμα στις συγχωνεύσεις σχολείων, κανένα σχολείο κλειστό
 • Κανείς καθηγητής σε διαθεσιμότητα
 • Λεφτά για υγεία και παιδεία – όχι για τις τράπεζες και την αστυνομία
  ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ:
  ΣΑΒΒΑΤΟ 12 Οκτώβρη, 6 μμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  καλούν ΦΟΡΕΙΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ


  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
  facebook.com/AntifasistikiProtovouliaIrakleioAttikis

Πατήστε για συνέχεια…